I ytbehandlingen

Vi automatiserar kvalitetskontroll och inspektion, upptäcker produktions- och logistikavvikelser och uppmärksammar riskabla tillbud.

Så används AI Vision i ytbehandlingen

För sprutlackerade trädetaljer eller pulverlackad plåt, är det viktigt att ytbehandlingsprocessen är fläckfri på minsta detaljnivå. Det är lätt att någon av de många ytorna behandlas fel och dyrt att dubbelkolla ytbehandlingsprocessen manuellt.

Fel vid ytbehandling ger avtryck på kvalitet och kostnaderna för att göra om den felaktiga detaljen blir mycket höga om inte felet upptäcks snabbt. Samtidigt är övervakningen nästan omöjlig med människor.

Vi använder avancerade kameror för att övervaka ytbehandlingen i realtid. Mikroskopiska märken och repor identifieras och operatörerna uppmärksammas direkt på vilken av de många detaljerna som behöver korrigeras.

Genom att varna i tid blir ytbehandlingsprocessen mer effektiv vilket har följdverkningar i hela produktionen därefter. Operatörerna kan arbeta snabbare och ändå vara säkra på inga mikroskopiska defekter slinker igenom.

Kunder

Kunder som använder AI Visions lösningar
Segra Group logo
AI Vision logga

Ni kan sätta igång direkt

Om visionsystem med AI fångat er nyfikenhet så tar vi gärna ett förutsättningslöst digitalt möte om era behov. Ni får alla frågor besvarade av våra ingenjörer.