Bharat Forge Kilsta

AI Vision Sweden tecknar avtal med
Bharat Forge Kilsta

AI Vision Sweden och Bharat Forge Kilsta har inlett ett innovativt utvecklingsprojekt för att automatisera detektering av kvalitetsavvikelser i produktionen med hjälp av tränade AI-modeller.

Den nuvarande processen som innebär manuell inspektion ska moderniseras genom att kompletteras med AI-driven bildanalys. Detta innebär att framtida detekteringar kan ske snabbare, säkrare och mer konsekvent. Projektet kommer att leverera både hårdvara och mjukvara som stödjer AI-drivna inspektioner.

“Genom att integrera AI-modeller i vår avsyningsprocess kan vi förbättra både effektivitet och säkerhet, samtidigt som vi minskar operatörernas arbetsbelastning och skapar en mer data-driven arbetsmiljö”, säger Fredrik Lindblom, Strategic Purchasing Manager, på Bharat Forge Kilsta.
“Detta avtal är ett bevis för det faktum att AI och bildanalys har nått en mognadsnivå där de sömlöst kan integreras i olika branscher, vilket driver innovation och effektivitet i stor skala”, säger Jan Riviere Henriques, VD, AI Vision Sweden AB.

Om Bharat Forge Kilsta

Bharat Forge Kilsta är en global ledare inom smides- och bildelstillverkning. Verksamheten i Kilsta är specialiserad på framställning av framaxelbalkar och vevaxlar av högsta kvalitet.