I packningen

Vi automatiserar kvalitetskontroll och inspektion, upptäcker produktions- och logistikavvikelser och uppmärksammar riskabla tillbud.

Så används AI Vision i packningen

I fabriker med komplexa ordrar är det viktigt att packas korrekt så att lådan eller pallen innehåller det som kunden beställt. Men det är lätt att någon av de många delarna missas och dyrt att dubbelkolla packningsprocessen.

Fel vid packning kan resultera i höga kostnader för frakt av ersättningsvaror och eftermarknadsarbete med reklamationer.

AI Visions system använder vanliga IP-kameror för att övervaka packningen av lådorna i realtid. Systemet laddar automatiskt produktionsorder från ERP-systemet, så att alla varor eller delar som ska finnas med i ordern kan stämmas av. Om lådorna inte packas enligt de regler som din verksamhet har satt, varnar systemet automatiskt operatörerna och stannar packningsprocessen så att problemen kan lösas.

Genom att varna och stanna i tid blir packningsprocessen mer effektiv och säker. Operatörerna kan arbeta snabbare och ändå vara säkra på att rätt delar packas. Dessutom dokumenteras allt som packas vilket gör eftermarknadsarbetet mycket smidigare.

Kunder

Kunder som använder AI Visions lösningar
Segra Group logo
AI Vision logga

Ni kan sätta igång direkt

Om visionsystem med AI fångat er nyfikenhet så tar vi gärna ett förutsättningslöst digitalt möte om era behov. Ni får alla frågor besvarade av våra ingenjörer.